Chişinău
0C
Cer acoperit
Umiditate: 100%
Vânt: 7km/h NNW
Presiunea: 1008

VIDEO // Atac armat în New York // Șase morți și 15 răniți, după ce un individ a intrat cu maşina în trecători şi apoi a deschis focul

Cel puţin şase persoane au fost ucise, iar alte 15 au fost rănite, într-un atac armat produs marţi după-amiază în apropierea unui liceu din zona Manhattan, în oraşul american New York, afirmă surse citate de presa locală.

Atacul comis marţi după-amiază în oraşul american New York pare a fi un act specific organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic, afirmă Rita Katz, directorul Institutului american SITE, specializat în monitorizarea mesajelor transmise online de grupuri islamiste.

"Nu există nicio revendicare a unui grup terorist după atacul din NewYork. Cu toate acestea, stilul atacului - utilizarea unui vehicul - se potriveşte actelor inspirate de organizaţia teroristă ISIS" (Stat Islamic în Irak şi Siria), a declarat Rita Katz prin Twitter.

Autorităţile americane iau în considerare ca atacul comis în Manhattan (New York) să fie act terorist.

O persoană a fost reţinută după incidentele produse marţi după-amiază în Manhattan, anunţă Poliţia oraşului New York.

"O persoană este în detenţie. Nu există suspecţi în libertate. Toate informaţiile sunt preliminare, investigaţia continuă", a comunicat Poliţia, precizând că incidentele au avut loc în zonele Chambers / Greenwich / West.

"Un vehicul a lovit mai multe persoane. Există numeroase persoane decedate sau rănite. Vehiculul şi-a continuat parcursul spre sud, intrând în coliziune cu altă maşină. Suspectul a ieşit din vehicul, avea asupra sa ceea ce păreau a fi arme de foc; a fost împuşcat de agenţi şi este în detenţie", a precizat Poliţia.

Potrivit datelor preliminare, un individ a lovit mai multe persoane cu o camionetă pe o pistă pentru biciclete, după care a intrat în coliziune cu un alt vehicul. Şoferul agresor a deschis apoi focul la întâmplare.

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a fost informat în legătură cu incidentele şi a dat asigurări că nu mai există niciun pericol iminent.

Conform unor martori, un bărbat a lovit cu maşina cel puţin patru persoane, pe o pistă de biciclete situată în apropierea Râului Hudson, în Manhattan. După atacul cu vehicul, individul a deschis focul, înainte de a fi reţinut.

Individul a tras cel puţin 15 focuri de armă. Incidentul a avut loc în zona străzilor West / Chambers, în apropierea Liceului Stuyvesant, la sute de metri de Memorialul naţional 11 Septembrie, informează News 4 şi NBC New York.

sursa: mediafax.ro

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.