C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Estimări de la Banca Mondială: Economia Moldovei a crescut mai puternic în 2018, prognozele pentru acest an sunt optimiste

sursa foto: ilg2.org

Banca Mondială a revizuit în creștere prognoza sa de creștere a economiei Moldovei în 2018. Astfel, potrivit noilor estimări, Produsul Intern Brut a crescut anul trecut cu 4,8%, ceea ce este cu un punct procentual mai mult față de pronosticul anterior.

Totodată, experții Băncii Mondiale sunt mai optimiști și față de pespectivele economiei țării noastre în 2019. Potrivit noilor prognoze, creșterea în 2019 va fi de 3,8%, comparativ cu estimarea de 3,7%, făcut în vara anului trecut.

Potrivit agenției InfoMarket, analiștii Băncii Mondiale au explicat anteror că, 2018-2019, creșterea economică în Moldova va fi sprijinită de politicile privind consumul și politica fiscală stimulatorie. Astfel, în 2018, creșterea mai mare a PIB-ului a fost posibilă datorită creșterii investițiilor publice, dar și a transferurilor de la moldovenii care muncesc în străinătate, în contextul îmbunătățirii situației din sectorul financiar și ameliorării climatului de afaceri.

Printre riscurile evidențiate de experți se numără o posibilă încetinire a creșterii economice din țările care sunt principalii parteneri comerciali ai Moldovei.

Este de menționat că Executivul de la Chișinău a fost mai modest în estimări și a prognozat pentru 2018 o creștere economică de 4,5%. Pronosticurile pentru 2019 sunt de 4%.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.