C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Într-o săptămână, Serviciul Vamal a încasat peste 600 de milioane lei

sursa foto: customs.gov.md

În perioada 17 - 23 decembrie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 613,2 milioane lei, fiind perfectate per total 11 501 declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 107 încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, piese auto de schimb, bijuterii, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 47 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 123 621 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 89 098 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 20 884 și respectiv, 13 581 de traversări.

Serviciul Vamal mai amintește că, începând cu data de 5 noiembrie, este închis postul vamal temporar de la ”Palanca”. Măsura a fost impusă de necesitatea efectuării lucrărilor de extindere a noului punct de trecere, care va fi dat în exploatare la finele anului curent. Călătorii sunt îndemnați să opteze pentru postul vamal ”Tudora”, unde a fost suplimentat numărul de inspectori pentru a face față fluxului de călători.

Totodată, Serviciul Vamal reamintește despre lucrările de înlocuire a asfaltului în zona de control a postului vamal ”Moghileov-Podolsk” de pe teritoriul Ucrainei și solicită traversarea frontierei prin punctele de trecere ”Briceni-Rossoșanî” sau ”Criva-Mămăliga”. De asemenea, începând cu data de 28 noiembrie, călătorii pot opta și pentru postul ”Unguri”, deschis pentru mijloacele de transport de pasageri și mărfuri, cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.