Chişinău
4C
Cer acoperit
Umiditate: 81%
Vânt: 9km/h East
Presiunea: 1025

Expert: Climatul investițional din RM s-a îmbunătățit în ultimii ani

sursa foto: europalibera.org

Climatul investițional din Republica Moldova s-a îmbunătățit în ultimii ani, iar stocul investițiilor directe a început să crească încă la sfârșitul anului 2017, înregistrând peste 3 miliarde de dolari. Opinia a fost exprimată de către ecomonistul Viorel Chivriga, director de programe la IDIS Viitorul, în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic”, difuzată de postul de radio Europa Liberă.

”Au început să vină investitori de talie mai mare în unele centre raionale. Ca exemplu, în Comrat, Edineț, Strășeni, Orhei. E o situație puțin atipică pentru Moldova, dar normală pentru toate statele din jur. De fapt, acest lucru are efect multiplicator, care va genera noi investiții și va capta atenția unor noi investitori asupra centrelor raionale și va schimba economia locală”, consideră Viorel Chivriga.

Un alt progres înregistrat, în viziuna lui Viorel Chivriga, este deschiderea economiei moldovenești către alte piețe, dar și crearea unui cadru legal propice investițiilor.

”Investitorii străini nu privesc bogățiile pe care nu le are Republica Moldova, ci eficiența și activitatea instituțiilor de stat și a agențiilor. Aici e vizibilă o schimbare pozitivă, parțial datorată reformelor guvernamentale și cea regulatorie. Cea din urmă a contribuit la eliminarea unui număr mare de acte permisive și acte guvernamentale, care mai mult încurcau activitatea operatorilor economici în anumite domenii”, a mai spus expertul.

sursa: Timpul.md

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.