Chişinău
5C
Cer acoperit
Umiditate: 81%
Vânt: 9km/h ENE
Presiunea: 1025

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, se prăbuşeşte, după o anchetă legată de spălare de bani

sursa foto: ntv.ru

Acţiunile creditorului german Deutsche Bank au scăzut astăzi la un nou minim record, de 7,96 euro/ titlu. Ziarul Financiar scrie că prăbuşirea vine în condiţiile unei noi anchete ale autorităţilor, legate de suspiciuni de spălare de bani.

Procurorii spun că ar fi vorba despre un caz legat de dezvăluirile din Panama Papers, separat de cel privind Laundromatul rusesc şi Danske Bank. Doi dintre angajaţii băncii sunt vizaţi de anchetă, iar probele acumulate arată că Deutsche Bank a ajutat mai mulţi clienţi să-şi deschidă conturi off-shore prin intermediul unei firme din Cipru.

Amintim că scurgerile de informaţii din documentele Panama Papers au dus şi la identificarea unuia dintre beneficiarii Laundromatului rusesc, Aleksei Krapivin, fiul unui consilier al fostului şef al Căilor Ferate din Rusia. 

Potrivit uor investigații jurnalistice, schema infracţională a fost pusă în practică şi în Republica Moldova, prin intermediul băncii controlate de raiderul numărul 1 din CSI, Veaceslav Platon. Din aul 2010, acesta a organizat tranzacţii de 20 de miliarde de dolari, bani scoşi ilegal din Rusia. Veaceslav Platon a fost condamnat recent la 18 ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, în dosarul Băncii de Economii.

sursa: allmoldova.com

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.