C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Directorul AOAM: Menținerea de către Moody’s a ratingului de țară a RM - un semnal pozitiv pentru investitori

sursa foto:

Menținerea de către Agenția Moody’s a ratingului de țară „B3”, cu perspectivă stabilă pentru R. Moldova, este un puternic semnal pozitiv pentru investitori, consideră directorul executiv al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM), Alexandru Baltag.

Mai mult, potrivit lui Baltag, există premise pentru o dezvoltare dinamică a sectoarelor-cheie ale economiei.

„Pentru investitorii străini, decizia arată că în R. Moldova sunt riscuri mici ca banii să fie pierduți, deoarece situația e stabilă. În cazul investitorilor care lucrează deja în republica noastră, precum și al oamenilor de afaceri moldoveni este un semnal că pot cu încredere să-și dezvolte businessul”, a explicat directorul executiv al AOAM. 

Expertul estimează că transformările din ultimul timp, inclusiv reformele din domeniul regulator și fiscal, confirmate de Moody’s, vor încuraja dezvoltarea sectoarelor-cheie ale economiei R. Moldova – IT, energetică, domeniul automotivelor, infrastructura, transporturile și sectorul bancar.

Moody's Investors Service a confirmat ratingul pe termen lung în valută şi monedă locală al R. Moldova la „B3” şi a menţinut perspectiva la nivelul „stabil”, potrivit unui comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

sursa: ziarulnational.md

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.