Chişinău
8C
Cer acoperit
Umiditate: 62%
Vânt: 11km/h NW
Presiunea: 1019

Proiectul de lege care prevede noi reguli pentru comecianţii interni va fi examinat în sesiunea curentă a Parlamentului

sursa foto: pdm.md

Proiectul de lege care prevede noi reguli pentru comecianţii interni va fi examinat de Legislativ în sesiunea curentă. Acest lucru a fost anunţat astăzi, de către vicepreşedintele Parlamentului Valeriu Ghileţchi, în cadrul unui briefing de presă.

“Avem o sesiune aglomerată în faţă. Am discutat despre prioritatile Legislativului. Urmează să stabilim şi Legea Bugetului, sunt şi alte proiecte de ordin economic: comerțul intern, salarizarea etc”, a spus Valeriu Ghileţchi.

Amintim că, potrivit unor modificări în legea cu privire la comerţul interior, aprobate de Guvern, vânzătorii vor fi obligați să expună pe rafturile magazinelor cel puţin 50 de procente de produse alimentare autohtone. Lista produselor alimentare va fi elaborată de Executiv și va fi actualizată anual.

Potrivit autorilor proiectului, prin această normă, producătorii locali vor fi încurajaţi să producă, vor fi asiguraţi cu piaţa de desfacere și vor consolida competitivitatea produselor fabricate.

Perioada de tranziție pentru aplicarea normelor privind cota de raft va fi de şase luni din data publicării legii. Această perioadă va permite agenților economici să planifice stocurile, noile achiziții de marfă, precum și să adapteze contractele de achiziție. Încălcarea normelor se va sancționa cu amendă de până la 5.000 în cazul persoanelor fizice și până la 20.000 de mii de lei pentru cele juridice.

Amintim că, recent, și liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a cerut reprezentanților formațiunii din Guvern și Parlament să identifice soluții pentru a facilita comerțul cu produse agricole autohtone.

sursa: evenimentul.md

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.