Chişinău
4C
Cer senin
Umiditate: 81%
Vânt: 11km/h East
Presiunea: 1025

Directorul Oficiului BM în Moldova: Aprobarea unui nou împrumut de 30 de milioane de dolari este o recunoaștere a recentelor reforme

sursa foto: ilg2.org

Aprobarea de către Banca Mondială a unui nou împrumut pentru Republica Moldova în valoare de 30 milioane dolari este o recunoaștere a recentelor reforme implementate în țară. Declaraţia a fost făcută de Anna Ahalkatsi, directorul oficiului Băncii Mondiale în Moldova, citată de infomarket.md.

Oficialul a subliniat că reformele au vizat îmbunătățirea sistemului de pensii, sporirea funcționalității Agenției Naționale pentru Integritate, consolidarea managementului în sectorul bancar, îmbunătățirea mediului de afaceri etc.

Ea a menționat că Banca Mondială a aprobat pentru Moldova un nou împrumut de 30 milioane dolari, în cadrul Programului de Management Economic al Republicii Moldova (DPO-3). Banii vor sprijini eforturile Republicii Moldova de a reduce riscurile fiscale și de a armoniza condițiile pentru dezvoltarea sectorului privat, pentru a asigura stabilitatea macroeconomică și a stimula creșterea economică.

Moldova a aderat la Banca Mondială în 1992. Din acel moment, Moldova a primit mai mult de 1 miliard de dolari pentru implementarea a 60 de proiecte. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale în Moldova include 10 proiecte active, cu un angajament total de 357,9 milioane de dolari. Trebuie menționat că săptămâna trecută Moldova a primit o nouă tranșă de împrumut de la FMI de aproximativ 34 milioane de dolari în cadrul actualului program de finanțare. Acordul de trei ani cu Republica Moldova a fost aprobat de Consiliul Directorilor Executivi al FMI în 7 noiembrie 2016, iar țara noastră are acces la finanțare pentru un total de aproximativ 178,7 milioane USD.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.