Chişinău
24C
Cer parţial noros
Umiditate: 61%
Vânt: 7km/h East
Presiunea: 1001

În prima jumătate a anului curent, volumul mărfurilor transportate a crescut cu peste 22%

sursa foto: azernews.az

În primele 6 luni ale anului curent, comparativ cu perioada similară a anului 2016, volumul mărfurilor transportate de întreprinderile de transport, feroviar, auto, fluvial și aerian a crescut cu 22,5 la sută, constituind 6576,6 mii tone, informează Ministerul Economiei.

Potrivit datelor Direcției analiză și prognozare macroeconomică a Ministerului Economiei,  în perioada respectivă de timp a fost atestată o creștere a volumului mărfurilor transportate aerian de 2 ori, feroviar cu circa 33%, rutier cu peste 19 la sută. În prima jumătate a anului a fost înregistrată o diminuare cu 19,6% a volumului mărfurilor transportate fluvial. Peste 69 la sută din mărfuri au fost deplasate prin intermediul transportului rutier.

În luna iunie 2017, comparativ cu perioada similară a anului trecut,  a fost atestată o creștere a volumului mărfurilor transportate cu transportul rutier cu 24%, transportul feroviar – 9,3% și cel fluvial cu 7 la sută.  

La compartimentul transport pasageri, în prima jumătate a anului curent, a fost înregistrată o creștere cu 55,3% a numărului de persoane care sau folosit de transportul aerian. Concomitent, în perioada respectivă de timp, comparativ cu primele 6 luni ale anului 2016, a fost înregistrată o diminuare cu 2,1% a numărului pasagerilor care au folosit transportul auto și o scădere cu circa 24 la sută a celor, care au utilizat transportul feroviar.

În opinia specialiștilor Ministerului Economiei, evoluția transportului, în mare parte, a fost influențată de ameliorarea situației economice din țară, creșterea volumului exporturilor și importurilor de mărfuri, precum și de majorarea volumului mărfurilor tranzitate. 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.