Chişinău
19C
Ploaie
Umiditate: 88%
Vânt: 17km/h WSW
Presiunea: 1009

RM a semnat un contract mai ieftin de livrare a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan

sursa foto: penetron.ru

Republica Moldova și-a asigurat securitatea energetică prin semnarea suplimentară a unui nou contract de livrare a energiei electrice. După noi negocieri și obținerea unui tarif cu circa 10 la sută mai mic decât prețul achitat de S.A. ”ENERGOCOM” în prezent, a fost semnat un contract cu Centrala Termoelectrică Moldovenească de la Cuciurgan. 

Într-un comunicat de presă Energocom anunță că, din cauza prețului mai mic, dar reieșind și din dorința de a securiza cât mai mult furnizările de energie electrică, țara noastră va procura de la Centrala de la Cuciurgan circa 70 la sută din livrările de energie electrică, iar alte 30 la sută din necesități vor fi acoperite din importurile din Ucraina.

De menționat că finele lunii martie 2017 Societatea pe Acțiuni ”ENERGOCOM” a negociat și a încheiat un contract de furnizare a energiei electrice cu compania ”DTEK Traiding” (Ucraina), valabil până la 31 martie 2018, având la bază cea mai mică ofertă de preț existentă la acel moment. “Ulterior semnării contractului dat, compania ЗАО «Молдавская ГРЭС» a prezentat o nouă ofertă la un preț mai avantajos față de oferta inițială, respectiv cu cca 10 la sută mai mic decât prețul achitat de S.A. ”ENERGOCOM” în prezent. Având în vedere aceste condiții noi, datorită cărora Republica Moldova ar putea beneficia de un preț mai mic la energia electrică procurată, dar și reieșind din dorința de a securiza cât mai mult furnizările de energie electrică, au fost purtate negocieri suplimentare cu ambii furnizorii și s-a decis de a încheia un contract de furnizare a energiei electrice și cu compania ЗАО «Молдавская ГРЭС», care a intrat în vigoare începând cu 5 iunie 2017”, explică Energocom în comunicat.

Ambele contracte sunt valabile până la 31 martie 2018 și garantează asigurarea integrală a Republicii Moldova cu energie electrică din ambele surse în proporție de 30 la sută din SEU Ucraina și 70 la sută de la ЗАО «Молдавская ГРЭС», asigură sursa. “Acest lucru va permite consumatorilor Republicii Moldova să beneficieze de cele mai avantajoase și sigure condiții de furnizare a energiei electrice pe toată perioada contractuală”, dă asigurări Energocom. 
 
Sursa: Timpul.md

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.