Chişinău
30C
Cer senin
Umiditate: 29%
Vânt: 13km/h ENE
Presiunea: 1011

Premierul solicită măsuri urgente pentru aducerea în albia legală a activității agenţilor economici

sursa foto: captură video privesc.eu

În debutul ședinței de miercuri, 17 mai, a Cabinetului de miniștri, Prim-ministrul s-a referit la abuzurile din partea instituţiilor statului asupra agenţilor economici şi importanţa combaterii acestui fenomen pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova.

Şeful Executivului a menţionat că a primit informații din care rezultă că autorităţile exercită presiuni asupra întreprinzătorilor, favorizând, în acelaşi timp, pe cei care îşi desfăşoară activitatea ilegal. Drept exemplu, Premierul a adus în atenţie comercializarea ilegală a alcoolului şi accesibilitatea procurării băuturilor alcoolice fără mărci de acciz, accentuând necesitatea eliminării fenomenului contrabandei pentru a oferi condiţii egale tuturor agenţilor economici.

Totodată, Premierul a accentuat importanţa intervenţiei prompte în lupta cu salariile în plic şi economia tenebră.

“În Republica Moldova noi nu vom fi în stare să avem o dezvoltare economică şi nu vom putea să achităm pensii decente, salarii, să facem investiţii în infrastructură, atât timp, cât nu vom lucra în cadrul legal”, a menţionat Pavel Filip.

În context, şeful Executivului a solicitat instituţiilor statului să îşi concentreze eforturile în vederea soluţionării problemelor existente şi atragerii la răspundere a persoanelor care activează în afara legii. “Vreau să mă clarific în această situaţie, să vedem de ce avem abuzuri faţă de cei care lucrează legal şi nu atragem atenţia la cei care activează ilegal. Voi fi foarte categoric. Vom merge ferm înainte pentru a impune regulă”, a declarat Premierul.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.