Chişinău
8C
Cer senin
Umiditate: 76%
Vânt: 6km/h SW
Presiunea: 1013

Planurile Maiei Sandu și Andrei Năstase, spulberate de Comisia Europeană

sursa foto: publika.md

Comisia Europeană a cerut din nou Parlamentului European să nu tergiverseze acordarea asistenței financiare de 100 de milioane de euro pentru R. Moldova, scrie EuropaLiberă.ORG citând-o pe Annika Breidthardt, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

„Sperăm ca între co-legislatori să se ajungă rapid la un acord, astfel încât să evităm orice amânare nedorită a asistenței macrofinanciare” a declarat Europei Libere la Bruxelles Annika Breidthardt, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

Declarația sa a venit după ce două grupări din legislativul UE, PPE și ALDE, au făcut demersuri pentru amânarea acordării asistenței financiare acordate de UE Chișinăului, în semn de dezacord cu încercarea Partidului Democrat de a schimba sistemul electoral.

Anterior, Adrain Candu, Președintele Parlamentului RM, a declarat că Maia Sandu şi Andrei Năstase ar fi cerut Uniunii Europene să blocheze asistenţa financiară pentru Moldova, invocând nemulţumirea opoziţiei faţă de reforma electorală.

Candu a precizat că, astfel Sandu şi Năstase îi fac un cadou preţios lui Igor Dodon. Declarația a fost făcută după ceMaia Sandu şi Andrei Năstase ar fi fost la Bruxelles şi au cerut grupului Popular European din Parlamentul European să blocheze asistenţa financiară de 100 de milioane de euro pentru Moldova, dacă va fi schimbat sistemul electoral astfel ca cetățenii să-şi aleagă direct deputații.

De altfel, Mai Sandu a încercat, fără rezultat, să blocheze şi semnarea unui acord cu FMI.  

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.