C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

22+22 sau Matematica lui Andrei și Maia

sursa foto: privesc.eu

PAS cu DA, „rebrănduit” în A(ndrei)CU M(aia) își DAu PAS, le-au tras o țeapă de zile mari celorlalte partide pe care le-au invitat să coalizeze. Nu ar fi prima dată. Țineți minte ce li s-a întâmplat unioniștilor în PMAN? Dacă nu, vă aduc aminte: Au fost chemați la proteste ca să fie alungați.

Pai, iată ca istoria se repetă, dar deja la etapa în care cei ce jurau iî PMAN că nu vor face partid, candidează cu tocmai două partide la funcțiile de deputați în Parlamentul Republicii Moldova. În fine, trecem direct la subiect.

Astăzi a fost publicată o potențială listă cu 22 de circumscripții pe care DA va înainta candidați. Ceva îmi spune că s-a mers pe principiul de paritate și PAS va avea cel puțin tot 22 de circumscripții. Și ele vor fi cu siguranță altele decât cele ale DA, or nu există nici o logică în înaintarea a doi candidați din partea unui bloc pe aceeași circumscripție. Deci, 22+22=44.

Mai există două circumscripții în UTA Găgăuzia și două în Transnistria, plus o circumscripție în Rusia. În toate aceste 5 circumscripții șansele oricărui reprezentant al PAScuDA sunt egale cu șansa ca maâne pe clădirea Gării Auto să urce un elefant și să intoneze din trompă imnul României. De trei ori la rând. 44+5=49.

O circumscripție, după cum ne dăm bine seama, în zona Floreniului (poate fi oricare alta), va pleca la Valeriu Munteanu. Nici PAS, nici DA nu va ceda pentru el un loc în cei 44, ci îi vor da o circumscripție aparte. Așadar 49+1 = 50. A mai rămas o circumscriptie.

Pai iată pentru acest loc, sunt chemate la coaliție restul partidelor. PUN, PLDM, PL, etc, chiar acesta vă este prețul? Chiar atât de mult sunteți gata să vă înjosiți? Nu de alta, dar pe liste nu prindeți niciunul primele 10 poziții. Și voi știți foarte bine că mai mult de 10 deputați pe liste de la PAS cu DA nu vor trece niciodată. Sper că nu trebuie să vă spun că și așa va exista scandal mare pe aceste 10 locuri între Andrei și Maia. De fapt nu scandal, ci PASe otrăvite care, încep a fi DAte de pe ACUM.

Astea fiind spuse, nu-mi rămâne decât să-i urez succes omului care va accepta să reprezinte și să reducă la un singur mandat (potențial) reprezentanta în parlament a tuturor celorlalte partide. Acest om are o misiune sfântă - distrugerea celor fără de caracter, mândrie, personalitate și aruncarea lor, împreuna cu sine, la coșul de gunoi al istoriei. Măcar un lucru bun în urma apariției lui Maia și Andrei - scăpăm de nevertebratele care ne-au aburit cu unionismul douăzeci de ani.

Despre soarta Maiei și a lui Andrei nu e greu să faci previziuni, ori știți ce se întâmplă cu partidele care au creat alianțe de beton.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.