Chişinău
7C
Cer acoperit
Umiditate: 53%
Vânt: 15km/h West
Presiunea: 1019

Dezvăluiri despre cum PAS a fost finanțat din banii organizațiilor străine

sursa foto: Facebook / Maia Sandu

Bloggerul Eugen Luchianiuc a publicat pe pagina sa extrase din raportul financiar al organizației internaționale National Endowment for Democracy, care arată cum a fost finanțat Partidul Acțiune și Solidaritate prin diverse proiecte. Este vorba de platforma pman.md, lansată de Artur Gurău responsabil de promovarea PAS și a Maiei Sandu pe rețelele de socializare. 

Potrivit extraselor prezentate, organizația a oferit platformei pman.md peste 36 mii de dolari SUA, iar Luchianiuc afirmă că obiectivele finanțate nu au fost realizate.  

Vedeți și singuri descrierea pentru ce s-au dat banii. Vă propun să intrați pe pman.md și să vedeți cum au fost cheltuiți banii. Artur Gurău, băiat bravo, a parazitat pe ideea hashtag-ului #pman, lansat de Vitalie Eșanu pe 7 aprilie 2009 și a făcut ruble pe asta, ca de obicei. Partea funny este că Artur a fost și este responsabilul principal de online în cadrul partidului mayaș. Asta chiar dacă el nu o recunoaște”, scrie Luchianiuc pe blogul său.

Acesta se întreabă cum explică Gurău cheltuielile, din moment ce platforma nu a avut vreo activitate vizibilă și nu a oferit rezultate palpabile, cu toate că banii au fost asimilați.

Un alt site care primit finanțări americane este newsmaker.md. Suma oferită acestuia este de 77,7 mii de dolari.

77 de mii de USD pe un site care dezinformează și nici măcar nu-și cere scuze. Și nu ar fi atât de trist dacă ar dezinforma în zona galbenă, dar dezinformează pe teme sensibile gen #transnistria. Și încă și pune în lumină negativă, fără motiv, Marea Britanie”, scrie bloggerul.

Mie chiar îmi e interesant cum mai motivează ei la cei de peste hotare să cheltuie bani pe el atâta timp cât nu face mai nimic. Dar asta nu-i treaba mea, să se clarifice el singur”, adaugă Luchianiuc.

sursa: hotnews.md

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.