Chişinău
5C
Cer senin
Umiditate: 61%
Vânt: 9km/h SSW
Presiunea: 1012

Dragi jurnaliști europeni, cum e e să lucrezi pentru Lucinschi - descendent al KGB-ului sovietic ?

sursa foto: Today.md

Astăzi judecata ne-a dat câștig de cauză într-un dosar care a durat mai bine de un an. Este vorba de dosarul prin care ex-președintele Petru Lucinschi, ne-a acționat în judecată pe mine Gabriel Călin, director Today.MD și pe Vitalia Pavlicenco, președinte PNL, pentru faptul că în filmul KIV-FRA. Cutia Neagră am declarat (și susținem în continuare) că Petru Lucinschi este colaboraționist KGB, descendent al serviciilor secrete sovietice și element antinațional. 

Deși pare absurd, dar fostul membru al Biroului Politic al PCUS, organ care controla direct toata activitatea structurilor de forță, inclusiv cea a KGB-ului, ne-a purtat un an prin judecăți ca să ne dezicem de adevărul istoric, de tot ceea ce am învățat la școală, de memoria buneilor noștri deportați, de tragedia Raptului Basarabiei, de identitatea noastră națională. 

Lucinschi s-a simțit lezat de faptul că noi, am îndrăznit să spunem lucrurilor pe nume, bazandu-ne pe adevăruri demonstrate științific și mărturiile vii ale istoriei recente. 
 
Judecata ne-a dat dreptate nouă, iar Lucinschi, prin nesimțirea lui de a nega lucruri evidente și de a scuipa pe adevărul istoric prin acționarea noastră în judecată, nu a făcut decât să-și semneze singur actul oficial care demonstrează că avem dreptate atunci când afirmăm că este o fosilă sovietică și un complice la tot ceea ce înseamnă regim sovietic, cu crimele lui cu tot.
 
Cît de nesimțit poți fi, încât să minți cu atâta înverșunare și să faci prost un neam întreg?
 
Or, să faci parte din conducerea PCUS și să spui că nu ai pufușor pe botișor este ca și cum ai spune că Filat nu a luat mită de la Șor, iar Platon e un înger care a vrut să-i fericească toți moldovenii. 
 
Culmea, la fel ne tratează și un grup de jurnaliști de la Chișinău, autodeclarați presă proeuropeană, care, la îndemnul lui Chiril Petrovici Lucinschi (fiul fosilei sovietice) au preluat acum conducerea unui post de televiziune (despre morți ori de bine ori nimic) și spun că fix ca și tatăl patronului ne vor aduce adevăr în case, muncind însă în interesul familiei unuia dintre cei care ne-a nenorocit neamul.  
 
Dragi jurnaliști europeni, cum e e să lucrezi pentru Lucinschi - descendent al KGB-ului sovietic? Plâng cărțile de istorie în Biblioteci, dragii mei. Plâng cu sângele străbuneilor și buneilor noști. Plâng pentru că ați reușit să convingeți europenii că KGB-ul nu-i chiar atât de rău...
 
P.S. Înțelegeți acum cât de calitativă este presa moldovenească atunci când vorba vine de apărarea adevăratelor valori și cât de activă se face atunci când trebuie creați falșii eroi? Să vedem cine va distribui știrea că Lucinschi a pierdut într-un proces de valori?  
 
 
 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.