Socialiștii acuză guvernarea de „iresponsabilitate criminală”: ar putea lăsa Moldova fără gaz natural

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a condamnat iresponsabilitatea actualei guvernări, care ar putea lăsa țara noastră fără gaz natural chiar din această săptămână, când vine frigul peste Moldova. Într-un comunicat de presă, PSRM subliniază că iresponsabilitatea dată “este egală cu o crimă față de propriul popor”.

Socialiștii atrag atenție la faptul că actuala guvernare a știut foarte bine ce document a semnat cu “Gazprom”, care sunt obligațiunile țării noastre asumate prin semnătura pusă de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, și ce acțiuni trebuie întreprinse să nu ajungem într-o situație în care Moldova poate rămâne fără gaz rusesc.

„Existența acestor condiții și a datoriei curente de peste 74 de milioane USD au fost recunoscute, astăzi, chiar de către Andrei Spînu, fără să explice și inacțiunea actualei guvernări în raport cu problema creată”, se precizează în comunicatul de presă.

Socialiștii au mai subliniat că Guvernul a fost avertizat la începutul lunii noiembrie de conducerea S.A. “MoldovaGaz”, care a explicat că e nevoie de a identifica o soluție rapidă pentru achitarea plăților curente, în contextul existenței unei diferențe mari la prețul de import.

„Este greu de înțeles, în condițiile în care s-a știut despre existența acestor probleme, de ce Guvernul nu a mișcat din deget pentru a identifica o soluție”, se mai spune în comunicatul PSRM.

În comunicat se mai atrage atenție la faptul că PSRM “este deschis să vină cu propuneri constructive la problemele cu care se confruntă guvernarea din lipsă de experiență”. Constatarea socialiștilor este că, deschiderea și disponibilitatea lor “sunt ignorate de guvernarea, care este concentrată doar pe show-ri mediatice și politici antisociale, fără a ține cont de vocea și experiența opoziției parlamentare”.