Guvernarea PAS anunță noi restricții

Ne aşteaptă noi restricţii anti-COVID din cauza creşterii constante a numărului de infectări cu noul coronavirus. Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică se va întruni vineri în şedinţă pentru a discuta posibilitatea introducerii unor interdicţii în ceea ce privește evenimentele publice, limitări privind circulaţia transportului public, dar şi accesul la unele activităţi. Declaraţia a fost făcută de secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Svetlana Nicolaescu, în cadrul emisiunii “În centrul atenţiei” de la Publika TV.

„Vom propune pentru examinare în Comisie accesul la activitate pentru anumite categorii profesionale să fie realizat la fel, în baza certificatului COVID. – De exemplu, medici? – Absolut. Fie se vaccinează, fie îşi asumă responsabilitatea testării cu intervalul sau cu regularitatea stabilită. O facem în scopul ca să protejăm acele persoane cu care specialistul respectiv interacţioneză”, a precizat Svetlana Nicolaescu.

De asemenea, potrivit oficialului, prognozele sunt sumbre pentru următoarea săptămână: am putea avea zilnic până la 3000 de cazuri de COVID-19.