Ședință publică privind situația în domeniul construcțiilor din capitală

chisinau.md

În data de 28 septembrie, urmează să avem o ședință lărgită cu dezvoltatorii imobiliari, experții în arhitectură, deputați, consilieri municipali și societatea civilă pentru a discuta cu privire la situația în domeniul construcțiilor din capitală.

Potrivit primarului general Ion Ceban, în prezent este pregătită scrisoarea care va fi transmisă tuturor reprezentanților pentru participare.

„Ședința va fi publică la Pretura Centru. Iată acolo vrem să auzim părerea tuturor, deoarece problemele în acest domeniu sau acumulat de ani buni. În cazurile actuale de construcții sau autorizații cu probleme, actele permisive au fost emise în anii 2016, 2017, 2018. În aceste condiții, astăzi, noi suntem în acele circumstanțe când sunt ridicate construcții a câte 10-15 etaje, iar toate structurile trebuie să ia atitudine.

Dar nu trebuie să fie abordat acest domeniu prin prisma greșelilor din trecut, iată de ce, e nevoie de această ședință. Anterior a fost creat un grup de lucru care examinează domeniul construcțiilor din capitală. Au fost identificate 25 de construcții problematice care vor fi examinate de către Direcția Juridică, Direcția Arhitectură, care vor prezenta câte o notă informativă”, a declarat Ceban.

Primarul spune că dacă vor fi constatate abateri, materialele vor fi prezentate către Guvern, către Ministerul Culturii, Ministerul Economiei, Agenția Supraveghere Tehnică, pentru examinare și implicare în tot acest proces.