Moldovenii ar putea plăti mai mult pentru energia electrică, din cauza intereselor ascunse ale noii guvernări – Igor Dodon

Consumatorii din Republica Moldova ar putea plăti un tarif mult mai mare pentru energia electrică. Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că guvernarea de la Chișinău intenționează să promoveze pe piața moldovenească o companie ucraineană, care va vinde electricitate la un preț cu mult mai mare decât Centrala termoelectrică de la Cuciurgan.

„Autoritățile vor să blocheze Centrala termoelectrică de la Cuciurgan care livrează energie electrică pe piața moldovenească, este un investitor rus. Au vorbit public despre aceasta și sunt gata să procure electricitate din Ucraina, care este cu mult mai scumpă”, a spus Dodon la postul de televiziune ”Primul în Moldova”.

Energia electrică în Moldova este furnizată de către Centrala electrică de la Cuciurgan. Compania „Premier Energy” a ales Centrala de la Cuciurgan în calitate de câștigător în urma unei licitații la care au participat trei companii. Centrala electrică de la Cuciurgan a propus cel mai bun preț – 53,5 cenți pentru un kWh.