Mai mulți arbori doborîți de vânt în Capitală! Ceban: Oamenii pot muri din cauza unor „activiști”, care protejează defrișările logice

Unii copaci din capitală necesită a fi defrișați, nu că așa vreau eu, consilierii locali sau că nu avem lemn pe timp de iarnă, dar pentru a nu se prăvăli în cap la trecători”, spunea anterior primarul general Ion Ceban anterior.

Acest lucru este confirmat de ploaia de ieri, unde mai mulți arbori din capitală au căzut. Primarul a mai spus că cei care sunt contra defrișărilor, trebuie să demonstreze că au dreptate, pentru că aici în joc sunt viețile oamenilor.

„Copacii din capitală nu sunt defrișați în funcție de dispoziția cuiva. Acești arbori prezintă pericol mai mare pe timp de iarnă, când cade zăpada, plouă și sunt vânturi puternice. Toți copacii sunt defrișați și curățați în urma unei expertize, prin care se determină gradul de uzură, vechime și pericol. Respectiv, vom continua să ne facem munca ca nimeni să nu aibă de suferit. În mare parte copacii sunt vechi”, a punctat acesta.

Amintim că doar în toamna anului trecut au fost plantați 60 de mii de arbori, inclusiv pe străzile centrale ale orașului – Ștefan cel Mare și Sfânt, Bănulescu Bodoni, Pușkin, București, ș.a.