Noua linie de troleibuz, lansată astăzi pe strada Columna: va face legătura dintre Poșta Veche și Botanica

O linie troleibuz nouă a fost lansată astăzi în capitală. Este vorba de ruta 28, care face legătura din sectorul Botanica, către cartierul Poșta Veche. Potrivit primarului general Ion Ceban, intervalul de așteptare va fi aproximativ 15 minute, cel puțin asta au arătat testările pe care le-a făcut.

„Pe această porțiune, până la strada Doga, va fi sistată orice parcare pe partea dreaptă, pentru a nu bloca transportul public. Am văzut multe interpretări în acest sens, cu ce să ajungi la parc. Oamenii noștri s-au obișnuit să ajungă cu mașina în scara blocului. În marea majoritate a capitalelor este foarte complicat să ajungi cu mașina în punctul „Zero” al capitalei. Acum suntem într-o procedură avansată la capitolul parcări. Vom face tot posibilul ca să începem lucrul pe acest segment cât mai curând, atât în zona centru, cât și în alte zone.

Linia de contact este nouă. Anul trecut și anul curent a fost realizată linia de contact pe o distanță de 2 km. Ceea ce este important, problema majoră, troleibuzele care fac conexiunea în zona Telecentru, atunci când avem evenimente publice, când este ocupată PMAN, nu era posibilă circulația troleibuzelor. Această linie este o soluție pentru acest blocaj”, a declarat Ceban.