Ion Ceban avertizează companiile care reabilitează diferite obiective municipale: ar putea ajunge în lista neagră la ASP

Unele companii care desfășoară lucrări de reabilitare a diferitor obiective municipale ar putea ajunge în lista neagră la ASP, iar unii pretori demiși. Cu aceste atenționări a venit edilul Ion Ceban în ședința Primăriei.

Primarul spune că, timp de o săptămână, a avut inspecții în sectoarele capitalei pentru a vedea cum stau lucrurile, cum evoluează proiectele începute și care sunt noile proiecte din sectoare.

Am discutat la final și cu pretorii pe toate subiectele. Pretorii trebuie să cunoască și să înțeleagă că în unele situații este nevoie să fie făcut curat și nu trebuie să investească milioane, pentru a face ordine.

În acest an avem zeci de proiecte care urmează să fie realizate, în fiecare sector, în suburbii. Din start transmiteți companiilor care au câștigat la licitație că dacă nu vor executa lucrările calitativ, vor remedia din propriile sure, vor fi întorși pentru a realiza din nou lucrările. Și conștiincios să-și facă munca, iar pretorii, responsabilii să-i monitorizeze”, a precizat primarul.

Primarul general Ion Ceban spune că dacă aceste lucruri se vor repeta, va face demersurile necesare ca aceste companii să fie puse în lista neagră, iar Primăria Chișinău să nu mai contacteze aceste servicii.

Nu putem permite ca din banii publici să se facă lucrări de calitate proastă. Pe fiecare pretor atenționezi, că dacă vom avea lucrări făcute necalitativ, inclusiv pretorii vor avea de suferit în acest sens. Pretorii și responsabilii trebuie să monitorizare în această situație”, a conchis Ceban.