10 troleibuze noi cu autonomie vor circula pe Albișoara

Veste bună din partea primarului general Ion Ceban. 10 troleibuze noi cu autonomie se află în prezent în proces de asamblare la Î.M “Regia Transport Electric Chișinău”. Aceste urmează să fie puse pe linia de troleibuze care va circula pe strada Albișoara.

Unitățile de transport sunt de tip AKSM, de ultimă generație, noi, fabricate la uzina din Minsk și asamblate la Atelierul de asamblare și reparații mecanice al Î.M. „Regia transport electric”.

„Troleibuzele dispun de sistem de aer condiționat, sistem de supraveghere video în interior și exterior, 10 prize USB destinate călătorilor, pentru încărcarea dispozitivelor electronice, blocuri optice pe bază de LED, oglinzi cu reglaj electric și podea joasă, cu platformă retractabilă, pentru accesul utilizatorilor de scaun rulant.

Vrem să ajungem la altă etapă, în care transportul public să fie de calitate, iar toate persoanele să se bucure de el. În ultima perioadă pe străzile capitalei au fost puse în circulație 5 troleibuze noi, articulate, produse în Belarus, 20 troleibuze clasice AKSM, 5 troleibuze articulate, de model Solaris, achiziționate din Riga și 10 troleibuze clasice, de model Škoda”, a conchis primarul.