Ion Ceban pune bețe-n roate celor care au privatizat zeci de terenuri și clădiri

Primarul general spune că nicio grădiniță, școală, stadion nu trebuie să ajungă pe mâna afaceriștilor. Edilul cere ca toate clădirile privatizate să fie întoarse în proprietatea municipalității. Potrivit lui Ceban, sunt clădiri care stau în paragină, însă Primăria nu poate să facă nimic, pentru că nu sunt în proprietatea sa.

„Acele clădiri, acele edificii care sunt cu încălcarea normelor. Solicit juriștilor să vadă legalitatea tuturor clădirilor din toate zonele din municipiul Chișinău, care stau sub semnul întrebării. Înțeleg că nu o să fie un lucru foarte ușor, dar trebuie de văzut unde se mai poate de făcut ordine. Dar și unde municipalitatea nu mai poate recupera nimic. Că și astfel de lucruri se întâmplă”.

Primarul general, Ion Ceban, a venit cu mulțumiri către echipa de juriști care a întors zeci de terenuri municipiului Chișinău.

Avem sarcina să întoarcem tot ce avem de întors. Și să facem public tot ce a fost furat de la noi și să punem presiuni inclusiv public. Astăzi oamenii ne întreabă când o să fie Circul reparat, Manejul cu zona Atletism, Clădirea distrusă de lângă Artico-Liceul Real, Palatul Feroviar, Pădurea de la ieșire din oraș de la Porțile orașului. Toate aceste clădiri nu aparțin municipalității. Eu cred că îmi asum ca edificiile să fie reparate, dar nu cedate sau date în proprietatea cuiva. Unele edificii sunt gajate. Noi suntem gata să le preluăm și să le reparam. Nicio grădiniță, școală, stadion nu trebuie să ajungă pe mâna afaceriștilor. Toate aceste edificii trebuie dezvoltate pentru locuitorii capitalei”, a precizat edilul.

Ceban a cerut o foaie de parcurs în acest sens.

„Și de ce nu, stadionul Republican. Au fost foarte multe idei în această privință. Nu se descurcă ei la nivel național – să cedeze municipiului. Și vom face cel mai transparent concurs public de organizare a locației în acea zonă”, a conchis primarul general.