Ceban: în prima zi au fost vaccinate 150 de persoane. Vrem să ajungem la 1200 de persoane imunizate zilnic

În prima zi de la lansarea Centrului municipal de vaccinare împotriva COVID-19 s-au imunizat 150 de persoane din 200 planificate. Celelalte persoane nu s-au prezentat şi urmează să fie incluse în listele suplimentare, a declarat primarul general Ion Ceban.

Potrivit edilului, astăzi au fost planificate pentru a fi vaccinate alte peste 300 de persoane.

„Intenţionăm să accelerăm procesul de imunizare pentru a ajunge la 1000-1200 de persoane vaccinate zilnic, atât cât este capacitatea centrului. Pentru vaccinare cetățenilor, Ministerul Sănătății a oferit Centrului municipal de vaccinare 2500 de doze de ser, dar negociem cu autorităţile centrale pentru a suplini cantitatea de vaccin. Am demonstrat că municipalitatea se poate mobiliza rapid şi crea condiţii adecvate pentru funcţionarea primului Centru municipal de vaccinare aniCOVID-19. La fel a fost și în cazul Centrului COVID de la Moldexpo când a fost amenajat în timp record”, a subliniat Ceban.

În doar 5 zile au fost conjugate eforturile tuturor serviciilor municipale şi au fost amenajate căile de acces către centru, instalate suplimentar semne rutiere, bănci şi coşuri pentru gunoi, conectate reţelele electrice, de IT şi de apeduct, plus Centrul a fost creat după toate standardele prevăzute cu ajutorul medicilor specialiști.

„Suntem gata în continuare să identificăm alte locaţii pentru amenajarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, dar şi personal medical”, a conchis acesta.

În bugetul municipal au fost prevăzute surse financiare în acest sens.