Medic stomatolog, în arest: este suspectat de consum și vânzare de droguri la locul de muncă

simbol

La începutul lunii martie, oamenii legii au demascat activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în comercializarea substanțelor psihotrope pe teritoriul Republicii Moldova, iar ca rezultat au fost reținute două persoane.

Recent, polițiștii au efectuat achiziții de control de la o persoană,  suspectată că ar face parte din grupul infracțional, care s-a dovedit a fi un medic stomatolog, în vârstă de 43 de ani. Acesta, de la locul de muncă, zilnic vindea substanțe psihotrope și anume produse medicamentoase sub marca comercială ”subutex” care conține substanță  buprenorfină.

La fel, au fost acumulate probe precum că medicul  este și consumator activ de droguri, zilnic administrându-și substanțe interzise. Astfel,  prin acțiunile sale își punea  în pericol sănătatea pacienților săi.

De asemenea, s-a stabilit că stomatologul  avea rolul de organizator a procesului de realizare a drogurilor provenite pe cale de contrabandă din Franța.

Fiind reținut în flagrant,  asupra acestuia polițiștii au  depistat și ridicat 11 comprimate cu efect psihotrop, 10 grame de hașiș și circa 7 000 de lei,  proveniți din activitatea infracțională. Din circuitul ilegal au fost scoase 40 de pastile subutex, în valoare de 40 de  mii de lei.  La moment medicul, are aplicată măsură preventivă –  arest la domiciliu.

În cazul în care va fi demonstrată vina, acesta riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Ofițerii de investigații continuă acțiunile  în vederea reținerii și altor persoane implicate.