Scuarul din preajma Universității Creangă și a Clubului „Codreanca” va reveni în domeniul public al mun. Chișinău

Dansurile în formă de protest ale copiilor de la „Codreanca” au fost auzite. Potrivit primarului general Ion Ceban, scuarul din preajma Universității Ion Creangă și a Clubului Sportiv de Dans Codreanca va reveni în domeniul public al municipiului Chișinău.

În acest sens au fost întreprinse toate măsurile în ultima perioadă.

„Din 2015 am luptat împreună cu colegii din PSRM pentru ca să se facă dreptate, iar pe acest petic de pământ să nu apară un monstru de clădire care urma să fie construită, după ce pământul a fost preluat abuziv. Decizia de astăzi urmărește protejarea proprietății municipale prin trecerea din domeniul privat în domeniul public, care este mai protejat în conformitate cu legislația în vigoare. Scuarul urmează să fie amenajat și modernizat!

Pe parcursul anilor mai multe spații au fost preluate prin scheme frauduloase, cu ocuparea abuzivă a terenurilor inclusiv a spațiilor verzi, exemplu este și Restaurantul Doina, cu care suntem în proces de judecată, în cadrul căruia cei din urmă solicită obligarea primăriei de a elibera acte permisive în vederea edificării unei clădiri imense în Parcul Trandafirilor din sectorul Botanica”, a declarat acesta.

În prezent primăria municipiului Chișinău a inițiat mai multe procese care urmăresc trecerea bunurilor ce constituie proprietatea municipiului din domeniul privat în domeniul public, pentru a nu putea fi privatizate și utilizate în scheme frauduloase.