Ceban, pentru presa de peste Prut: Suntem gata să colaborăm în continuare cu România pe diferite segmente

Realizarea proiectelor comune, schimbul de experiență și preluarea de bune practici, au fost principalele subiecte discutate de primarul general, Ion Ceban, cu mai mulți primari și reprezentanți ai diferitor asociații din România, în cadrul vizitei de lucru pe care o întreprinde în aceste zile în țara vecină.

,,Am discutat în aceste zile cu oficiali din România, primari de sectoare, reprezentanții Asociației Administratorilor publici și Asociația municipiilor din țara vecină. Am avut o agendă foarte plină în aceste două zile. Noi avem proiecte comune între Chișinău și București, pe partea de preluarea de experiențe, infrastructură, crearea parcărilor, proiecte de urbanism, salubrizare, amenajarea spațiilor verzi, subiectele legate de administrare, atragerea de fonduri, etc.

Un exemplu în acest sens este și Parcul ,,Alunelul” din Chișinău, pentru reabilitarea căruia Primăria sectorului 6 a municipiului Bucureşti, a oferita 846 mii euro, sau scara de granit. Suntem gata să colaborăm în continuare cu România pe diferite segmente”, a menționat primarul general în cadrul portalului PSNEWS.RO.

Edilul a mai spus că împreună cu reprezentanții Asociației Administratorilor publici și Asociația municipiilor din țara vecină identifică actualmente mai multe priorități, printre care racordarea domeniului legislativ și schimbul de experiență dintre părți.

,,Dacă din fiecare oraș din România, Chișinăul va prelua un proiect frumos, ar fi extraordinar. Mai mult ne dorim ca preturile de sector de la Chișinău să se înfrățească cu sectoarele din București”, a conchis primarul general.

În final, Ion Ceban le-a făcut o invitație la Chișinău primarilor din țara vecină.