Ceban: Ne-am adresat Parlamentului cu privire la achiziționarea celor 100 de autobuze

Înainte de licitația acum anulată pentru achiziționarea a 100 de autobuze pentru Chișinău, primăria a avut ocazia să cumpere autobuze mai ieftin, iar dacă s-ar fi făcut acest lucru, noile autobuze ar fi circulat deja pe străzile capitalei. Declarația aparține primarului general al Chișinăului.

El a menționat că după ce această opțiune bună a fost respinsă, primăria a urmat calea licitației, dar au apărut și aici probleme – rezultatele licitației au fost anulate. Ion Ceban a sugerat că în această situație este vorba de birocrație și interesele cuiva.

Acum am lansat a doua ofertă, anunțul a fost publicat pe platforma achizitii.md și va apărea în Jurnalul Oficial al UE. Și pentru ca această ofertă să fie încununată cu un rezultat și autobuzele să fie achiziționate în cele din urmă, ne-am asigurat – ne-am adresat parlamentului. Avem o situație în care vrem să râdem și să plângem”, a spus Ceban, cu regret, în cadrul emisiunii „Întrebare principală” de la NTV Moldova.

Primarul Capitalei și-a exprimat speranța că autobuzele vor fi achiziționate și vor ajunge la Chișinău până la sfârșitul acestui an.

De menționat că Ion Ceban a cerut Consiliului Municipal, Guvernului și Parlamentului să înceapă negocierile directe cu producătorii privind achiziționarea a 100 de autobuze pentru municipalitate.