Ion Ceban: Pe 24 februarie vom avea o prezentare finală cu privire la tichetarea electronică în transportul public

Pe 24 februarie, Primăria Chișinău va avea o prezentare finală cu privire la tichetarea electronică în transportul public. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

„Am avut o ședinţă comună cu responsabilii și reprezentanții Companiilor MasterCard şi VISA, cu referire la scenariile ce prevăd includerea în sistemul de taxare electronică a tuturor categoriilor de cetăţeni, inclusiv persoanele care posedă abonament la călătoria cu transportul public sau cetăţenii care beneficiază de facilităţi la călătoria în transportul public.

Până atunci la posturile radio şi TV, dar şi în transportul public vor fi difuzate spoturi informative pentru a familiariza locuitorii capitalei cu tichetarea electronică. Scopul este de a informa și pregăti orăşenii cu privire la implementarea sistemului de taxare electronică.

Ne dorim ca în această perioadă de 6 luni, cât va dura proiectul pilot, să obținem rezultate bune, iar locuitorii să simtă beneficiile acestui proces de schimbare”, a declarat edilul.

Proiectul privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va demara la mijlocul lunii martie şi va fi aplicat în 90 de troleibuze şi 46 de autobuze din capitală.