În Capitală au început lucrările de plombare a gropilor cu asfalt rece

În capitală au loc lucrări de plombare cu asfalt rece a gropilor. Potrivit primarului general Ion Ceban, din data de 15 februarie și pană la 7 martie 2021, serviciile municipale de întreținere a drumurilor execută lucrări de lichidare a situațiilor de avariere, cu beton asfaltic rece.

În acest sens, a fost elaborat un plan de intervenții pentru 138 de artere principale și secundare, unde circulă transportul public, precum și pe căile de acces către suburbii.

Astfel, în săptămâna curentă sunt planificate lucrări de plombare a asfaltului pe str. L. Deleanu, str. N. Costin, Calea Ieșilor, bd. Renașterii Naționale, Calea Orheiului, str. Petricani, str. Alexandru cel Bun, str. Pușkin, str. Ismail, str. A. Mateevici, bd. Decebal, bd. Dacia (benzi de încadrare – transport public), Viaduct, bd. Mircea cel Bătrân. str. P. Zadnipru, str. I. Vieru, str. N. Milescu – Spătarul etc.

Pe parcursul săptămânii trecute au fost executate lucrări pe 29 de străzi, fiind plombate gropile pe o suprafață de cca 130 m². Precizez că în sezonul rece, Î.M. Regia „Exdrupo” intervine pe carosabil, prin lucrări provizorii de lichidare a situațiilor de avariere, cu asfalt rece. Lucrările de reparație cu asfalt fierbinte vor fi reluate în primăvară, când vor permite temperaturile de afară”, a declarat Ceban.

La fel, în urma modificării legislației cu privire la cerințele de calitate a asfaltului, urmează să fie actualizate caietele de sarcini cu noile specificaţii faţă de materiale şi mixturile asfaltice şi vor fi anunţate licitaţiile corespunzătoare.

Între timp, pentru întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă, Î. M. Regia „Exdrupo” va folosi asfaltul rece existent în limitele stocurilor disponibile. Totodată, în paralel vor fi pregătite caietele de sarcini conform specificaţiilor EN pentru achiziţiile ulterioare de asfalt rece.