Ce fel de parcări vom avea în capitală. Ion Ceban vine cu ultimele informații

O nouă ședință cu privire la crearea și organizarea locurilor de parcare sistematizate în Chișinău a avut loc în această seară. Primarul general Ion Ceban spune că împreună cu responsabilii s-a întrunit într-o nouă ședință unde a discutat despre pașii ce urmează să îi implementeze treptat pentru a avea în sfârșit locuri de parcare.

„Actualizarea la zi a datelor, studiu de fezabilitate, propuneri cu privire la ajustarea și actualizarea cadrului legal.

La prima etapă se propune clasificarea parcărilor după tipul de amplasare:

  • Publică pe stradă (on-street)
  • Publică pe acostament (on-street)
  • Publică în afara străzii (Park and Ride, parcări intra-cartier pe teren municipal, parcări autorizate pe loturi cu funcțiunea funciară corespunzătoare)
  • Publică rezidențială (parcări în curți de bloc)
  • Rezidențială privată (parcări reglementate pentru rezidenți pe terenuri private)
  • Privată non-rezidențială (parcări centre comerciale)”, a punctat Ceban.

Planul estimat de acțiuni pentru reglementarea parcărilor publice pe stradă este stabilirea numărului de parcări în zona centrului istoric, licitația pentru Organizarea Circulației Rutiere în centru istoric, elaborarea schemelor de organizare a circulației în centrul istoric, inclusiv propuneri amenajare parcări publice pe stradă, și elaborarea schițelor tehnice de amplasare a parcărilor și lucrările de amenajare a parcărilor publice pe stradă.

Anterior, Ion Ceban a declarat că personal va lua sub supraveghere acest proiect.