Primarul general cere sancțiuni pentru șoferii care parchează pe banda de circulație lângă buticurile cu flori de pe Bodoni

Primarul general Ion Ceban se arată indignat de faptul că șoferii parchează lângă buticurile de flori de pe strada Bănulescu-Bodoni, creând ambuteiaje, deși staționarea este interzisă. Declarațiile au fost făcute în această dimineață în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

Cei care cumpără flori pot liber să parcheze cu câteva străzi mai sus sau mai jos, după care să vină să procure flori. Astăzi în acea zonă este curat, ambuteiaje nu sunt. Și dacă vreți părerea mea, eu m-aș dezice de florile de acolo, ca să avem un parc al Catedralei frumos, curat, ca să vedem Catedrala din toate perspectivele. 

Există o altă problemă, există proprietate privată, ca și unele zone și spații din clădirea Primăriei, ca și unele trotuare de la Piața Centrală. Dar, pas cu pas ne vom descurca cu toate, chiar dacă avem oameni care de dimineață până seara ne critică, ne amenință cu Procuratura, CNA, etc”, a punctat acesta. 

Amintim că anterior, deși era un indicator care interzicea oprirea pe banda de lângă flori, șoferii îl ignorau. În acest sens, municipalitatea a luat măsuri și a interzis acestora să se parcheze.