Pe parcursul nopții toate serviciile municipale au deszăpezit Capitala

Primarul general, Ion Ceban, a întrunit la prima oră în şedinţă toţi responsabilii de deszăpezire din municipalitate. Subiectul discuţiei a fost acţiunile de curăţare a drumurilor şi trotuarelor din oraş, ca urmare a precipitaţiilor abundente sub formă de ninsoare, din noaptea trecută.

Edilul le-a cerut şefilor întreprinderilor să monitorizeze situaţia în toate sectoarele capitalei şi să intervină pe parcursul zilei şi în curţile de blocuri.

„Se lucrează de ieri seara și pe parcursul nopții toate serviciile au fost la datorie, dar și acum se muncește în teren. Am gestionat personal situația împreună cu colegii în tot acest timp. Aduc mulțumire tuturor angajaților și poliției. Rog cetățenii să fie înțelegători. În același regim se va lucra și pe parcursul zilei”, a subliniat Ion Ceban.

Şeful capitalei a atenţionat serviciile responsabile să monitorizeze şi intrările în oraș, dar şi drumurile care duc spre suburbii.

„Rog să asiguraţi accesul către instituţiile de învăţământ din capitală, pentru ca elevii să nu întâmpine dificultăţiv în acest sens”, a mai adăugat primarul general.

Pe parcursul nopţii în oraş s-a intervenit pe străzi cu 63 de autospeciale şi 45 de unități de tehnică IMPSL pe trotuare. Totodată a fost împrăştiat material antiderapant. Totodată, de la ora 5:00 IMGFL a intervenit în stațiile de așteptare, pe scări, treceri de pietoni, la platformele pentru gunoi.

Codul portocaliu de condiții meteorologice complicate expiră astăzi, 28 ianuarie.