Ion Ceban: Nu sunt împotriva uzinei de reciclare ABS. Sunt oameni în fracțiunea PAS din CMC, care nu au dorit să încheie un contract cu această companie

Primarul general Ion Ceban spune că nu este contra ca uzina de reciclare a deșeurilor ABS să-și continue activitatea.

„Nu este primarul general contra. Dar sunt oameni în fracțiunea PAS din CMC, care nu au dorit să încheie un contract cu această companie. Aduc aminte că în 2016 a fost proiect pilot cu Primăria ca să sorteze gunoiul 6 luni de zile. A continuat cu titlu gratuit să sorteze și să scoată obiectele reciclabile. Pe zi, tone de deșeuri de la Autosalubritate ajungeau la sortare și la ABS rămânea 15 procente din deșeuri care erau reciclate, după care duse la fabrica din Peresecina. Oamenii zic că sunt în minus. Alții se revoltă, deși și acolo nu este totul clar și au interpretat că eu aș avea personal ceva împotrivă”, a declarat Ceban.

Primarul afirmă că este o comisie care a examinat și că unul din membri este împotrivă.

„Trebuie să discutăm, să vedem și să analizăm. Dar, dacă nu semnăm contractul, noi închidem, sau dacă nu cumpărăm ABS, ne închidem, este un șantaj. Și tot șantajul ăsta public, ieșiri pe la diverse emisiuni că ne judecați până a clarifica situația… Eu cred că nu este din punct de vedere etic. Mă refer la unii jurnaliști care se cred experți în totul și în toate. Nu municipalitatea închide fabrica, precum s-a spus în emisiune. Și nu este vorba de tot gunoiul, că ar fi sortat. Doar o parte, de cât aveau nevoie”, a declarat Ceban.

Amintim că uzina ABS și-a anunțat sistarea activității pe o perioadă nederminată. Primarul general Ion Ceban a catalogat această acțiune ca șantaj asupra municipalității.