Ceban: Așa-zișii experți, care le știu pe toate, critică activitatea municipalității și câștigă bani din asta

Ion Ceban se arată indignat de atitudinea unor instituții de presă, care au drept scop să știrbească din importanța proiectelor și investițiilor, ce se fac din banii locuitorilor.

În ședința de astăzi de la Primăria Chișinău, edilul a punctat că în ultima perioadă a apărut o avalanșă de noutăți sucite pentru a spăla creierii oamenilor. Date incomplete, care nu sunt corecte și care nu corespund adevărului.

„Subiecte intenționat date pe post greșit. Dacă nu suntem pe placul unor posturi, ziare, site-uri, fel de fel de portaluri, vom cere dezmințire la fiecare subiect făcut intenționat de a denigra imaginea mea, a colegilor și primăriei. Accept criticile, dar nu minciunile. Când pe aleea Mircea cel Bătrân se instalează 10 terenuri joacă și sport cu peste 30 de elemente, iar televiziunea dă că e un fleac … Sunt licitații, sunt prețurile propuse, sunt proceduril birocratice care, da, sunt imperfecte pe alocuri, dar de care nu poți să nu ții cont. Datele sunt publice, iar marii eroi, care zic că se putea mai ieftin, de ce nu participă la licitații? Important este că Ion Burdiumov a explicat jurnalistei de-a fir-a păr. Dar s-a dat ce s-a vrut. Deci repet, vom urmări fiecare informație și vom cere dezmințiri publice”, a precizat Ceban.

Edilul a solicitat ca la fiecare proiect realizat în capitală să fie amplasată o inscripție – „Proiect realizat cu suportul municipiului Chișinău”.

Ceban s-a referit și la mai mulți așa- ziși specialiști, care și-au creat un site și denigrează activitatea municipalității. „Mai mulți specialiști în diverse domenii s-au adunat, au gândit și au format un site, care după părerea mea „trollează” Primăria Chișinău cu finanțări frumoase, plus fiecare subiect pipărat, cu cât este mai pipărat cu critici, este plătit și sponsorizat pentru a fi văzut tare mult. Iată din ce trăiesc astfel de proiecte care înglobează o sumă destul de frumoasă. Credeți că se gîndesc la oameni? Nu. Oamenii primesc bani frumoși pentru a fi contra noastră”, a conchis acesta.

Amintim că săptămâna trecută Primăria Chișinău a solicitat dezmințire din partea unor instituții mass-media, după ce acestea au mediatizat eronat redeschiderea grădiniței de la Băcioi, care a fost făcută în mare parte cu suportul Primăriei Chișinău.