Din cauza unor consilieri „pro-europeni, Primăria Chișinău era la un pas să piardă un grant de 55 milioane de lei din partea UE

Unor consilierii municipali le-a fost în cot. 55 de milioane de lei riscau să nu ajungă la Chișinău, asta după ce unii consilieri care se numesc pro-europeni au dat cu piciorul la un grant oferit de bugetul de stat și Uniunea Europeană.

Primarul general Ion Ceban a catalogat acest fapt ca fiind o acțiune politică.

„Cu populismul unor consilieri din CMC, riscam să fie stopate transferurile cu destinație generală ceea ar fi perturbat activitatea Primăriei Chișinău. Este vorba că, astăzi, este ultima zi când putea fi corelat bugetul local cu cel de stat. Suma de 40 de milioane, care a fost acceptată prin această corelare de buget este strict destinată la lucrările de infrastructură intra-cartier, iar 2 milioane sunt destinate dotării cu echipament medical a spitalului municipal Sf. Arhanghel Mihail”, a declarat Ceban.

Mai mult ca atât, pe lângă sumele menționate mai sus, 13 milioane stau deja pe contul Primăriei venite ca și grant în cadrul proiectului „MOVE IT like Lublin”, proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Scopul proiectului fiind modernizarea transportului public din municipiul Chișinău.