Ceban solicită definitivarea listelor persoanelor care se vor vaccina

engagetu.com

Chiar dacă observăm o tendință de micșorare a cazurilor noi de Covid-19, în continuare este o incidență alarmantă. Primarul general Ion Ceban a solicitat în această dimineață atenție sporită și maximă responsabilizare.

Edilul afirmă că nu ține de competența Primăriei Chișinău de a comanda, a procura și importa vaccinurile împotriva noului coronavirus. Acest proces este unul de competența politicilor în sănătate a autorităților centrale.

Vom aștepta disponibilitatea vaccinurilor pentru populația din mun. Chișinău și vom coopera imediat și permanent cu Guvernul, MSMPS și Agenția Națională de Sănătate Publică pentru stabilirea circuitului de vaccinare”, a declarat acesta. 

Ceban a solicitat de la Direcția de profil din cadrul primăriei o bună pregătire și definitivarea unui Plan municipal de vaccinare inclusiv cu:

1. Formarea echipelor medicale pentru efectuarea vaccinurilor

2. Instruirea personalului medical care va fi implicat în procesul de vaccinare. 

3. Definitivarea punctelor de vaccinare

4. Pregătirea și definitivarea listelor persoanelor care se vor vaccina

5. Consultări și coordonări cu MSMPS cu referire la tot procesul și lanțul logistic de recepționare și distribuire a vaccinurilor către de la laboratorul ANSP.

Ion Ceban a cerut și pregătirea unei campanii eficiente de Comunicare, pentru promovarea vaccinării, iar toate acțiunile vor fi luate în conformitate cu planul național al Autorităților Centrale. 

Amintim că în Moldova sunt înregistrate cca 152.000 cazuri, în municipiu – 61 mii cazuri Covid și cu regret 1063 decese în Chișinău.