De astăzi, 15 troleibuze aduse din Riga, puse pe rute | VIDEO

O parte din troleibuzele cumpărate la mâna a doua din Riga, au fost adus la Chișinău. Este vorba de 15 unități, care de astăzi vor fi puse pe rută. Potrivit primarului general Ion Ceban, acestea sunt într-o stare foarte bună, iar expertiza internă spune că ele vor putea fi folosite cel puțin încă 7 ani de zile.

Este un preț convenabil pentru municipalitate. Eu mă bucur că Regia Transport electric a găsit posibilitatea de a le aduce la Chișinău. Celelalte 10 tot sunt pe drum. Cu întârziere scurtă vor veni și cele din Belarus. Eu cred că până la sfârșitul lunii februarie vor fi aduse, cel puțin asta spun ei. Expertiza noastră spune că ar trebui cel puțin 7 ar trebui exploatate. Până la urmă că Solarius este o companie bună”, a precizat primarul.

Cât ține de autobuze, edilul a spus că birocrația este ca la ea acasă.

Suntem în proces de reevaluare a ofertelor pentru autobuze, există și acolo o parte de birocrație. Dacă nu am fi făcut multă politică, autobuzele erau în luna iunie la Chișinău. Am atenționat că procedurile vor fi lungi. Eu sper că lucrurile vor derula în continuare bine, ca toți chișinăuienii să se bucure de cele unități. Pentru transport a avem alocări o sumă foarte mare în bugetul pentru 2021”, a conchis acesta.

Pe final Ceban a mai adăugat că unităţile de transport din Riga sunt dotate cu aer condiționat și sunt adaptate la necesitățile persoanelor în scaun cu rotile.