Concurență acerbă pentru amplasarea gheretelor în Capitală: 137 de oferte pentru 15 locuri

chisinau.md

Primarul general, Ion Ceban, susține că în aceste zile, comisia de lucru formată pentru examinarea ofertele participanților la licitație cu privire la obținerea locurilor de amplasare a gheretelor în capitală conform noului regulament, analizează dosarele care au fost depuse.

Astfel, potrivit edilului, au fost depuse 137 de oferte pentru 15 locuri. „Nu cred că în istoria municipiului și la nivel de țară a existat așa ceva. Practic, pe anumite loturi, avem de la 10 la 18 entități pe un singur loc. Ne dorim ca totul să fie transparent, iar banii să ajungă în bugetul orașului pentru a fi utilizați la dezvoltarea acestuia”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, potrivit unor zvonuri, unii membri ai acestei comisii ar pune bețe în roate pentru organizarea licitației.

Înțeleg că cei care creează blocaje, sunt interesați pentru diferite gherete ale prietenilor. Nu mă interesează interesele consilierilor municipali, mă interesează să existe un cadru regulatoriu cum să arate aceste gherete. Sentimentul meu este că cuiva i se încurcă ițele”, a adăugat primarul.

În concluzie, șeful capitalei afirmă că optează pentru transparență și corectitudine în oraș. „Eu nu am nici un busines. Eu am grijile oamenilor și orașul sufocat de mizerie. E timpul ca împreună să facem curat! ”