Scuarul Mihai Eminescu, transformat într-un scuar modern, în câteva luni | FOTO

De la haos, la modernizare în câteva luni. Este vorba de scuarul Mihai Eminescu, unde lucrările de reparația au fost finisate. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-un live pe pagina sa de Facebook.

Ceban spune că în scuarul Mihai Eminescu în anumite ore vor răsuna colinde, iar în anumite perioade vor fi difuzate programe radiofonice teatralizate cu ajutorul boxelor acustice special amenajate.

Un loc frumos în inima orașului, unic, modern și deosebit dedicat tuturor locuitorilor capitalei, scuarul a fost lansat. Cu multe critici, idei și urări de bine, lucrările de modernizare care au început în luna august au fost oficial finalizate. Pe lângă lucrările efectuate, va fi amenajată o zonă dedicată pentru copii și vor fi instalate câteva mese pe care se vor regăsi table de șah”, a declarat Ceban.

Primarul mai spune că va încerca să o aducă și pe Veronica Micle alături de monumentul marelui poet.

Renovarea a prevăzut aplicarea pavajului, remodelarea căilor de acces și a zonelor verzi, instalarea sistemului automatizat de irigare și a mobilierului urban – bănci, coșuri de gunoi și vaze de flori și arbori.

„Zona verde nu a mai fost niciodată atât de vie ca în prezent. Stâlpii ornamentali și pavajul se disting prin designul lor inovativ și artistic. Mulți ne-au criticat pentru defrișările din această zonă, însă altfel, ceea ce vedeți astăzi aici nu ar fi fost posibil, deoarece copacii vechi puteau să se prăbușească. Totuși noi am remediat situația și am plantat nouă molizi argintii şi 30 de tuia pitică, inclusiv, specii decorative precum sorbul și ienupărul”, a subliniat Ceban.

Edilul a adus mulțumiri și partenerului Mobiasbanca, care a susținut acest proiect.