Scuarul de pe strada Kiev, renovat | FOTO

Un nou scuar renovat a fost prezentat publicului larg de către primarul general Ion Ceban, împreună cu pretorul de sector.

Proiectul de reabilitare a inclus amenajarea aleilor pietonale și a spațiilor verzi, instalarea mobilierului urban și a iluminatului decorativ nocturn. De asemenea, a fost instală și o stație de așteptare nouă.

Mai mult, havuzul a fost restabilit în forma inițială, cum a fost gândit.

În linii mari este foarte bine că acest scuar a fost adus la viață. Trebuie securizate toate zonele unde este acces la energie electrică. Eu sper că acest scuar va deveni o atracție din sectorul Rîșcani”, a declarat Ceban.

Edilul a mai cerut pretorului să mai retușeze unele elemente, care nu au fost făcute cum trebuie.

Aici avem în această perioadă mai multe proiecte. A fost finalizat scuarul de la Mezon, acum se lucrează la scuarul și parcul Miron Costin. Avem foarte multe proiecte în derulare. Eu mă bucur că sectorul Rîșcani se bucură de revenirea la viață. O să muncim, începând cu subterane, bulevard și alte lucruri importante pentru cetățeni”, a punctat acesta.

Lucrările de reabilitare a scuarului au început lîn data de 16 august, din bugetul municipal fiind alocate cca 2,5 milioane de lei.