Primarul general anunță despre deschiderea unei noi linii de troleibuz pe strada Albișoara

Primarul general Ion Ceban a anunțat despre deschiderea unei noi linii de troleibuz, care va face legătura dintre sectoarele Botanica și Buiucani. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței Primăriei Chișinău din această dimineață.

Potrivit edilului, unitățile de transport vor circula pe strada Albișoara și pe unele străzi unde la moment este puțin transport public sau nu este deloc.

Pe strada Albișoara analizăm în aceste zile, ca după darea în exploatare a străzii să punem pe line transport public și să facem legătura poate între Botanica și Buiucani. Respectiv zece unități dintre acele care vin din, Riga e posibil să meargă pe Albișoara”, a declarat acesta.

De asemenea, responsabilii din cadrul Primăriei iau în considerație și străzile Cuza Vodă, Valea Crucii și Grenoble. Astfel, până miercuri se va veni cu un itinerar exact al acestora.

Edilul a mai subliniat că strada Albișoara în curând va fi dată integral în exploatare, mai sunt anumite porțiuni pe unde se intervine, vor fi schimbate și semafoarele acolo unde circulația a fost permisă și adăugarea mai multor semne de circulație.  De asemenea, în contextul linii de troleibuz, ar putea fi instalate alte 3 stații de așteptare.