Primăria Chișinău va oferi măști gratis pentru elevii din familii social vulnerabile

Primăria Chișinău va oferi măști gratis pentru elevii din familii social vulnerabile. O decizie în acest a fost luată de către Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chişinău, care s-a întrunit astăzi în ședință.

În același timp, primarul general Ion Ceban spune că o altă decizie luată este ca micuții să fie înscriși la grădinițe începând cu 1 noiembrie.

„Cu referire la purtarea măştilor de protecţie în şcoli, membrii comisiei s-au expus pentru demararea activităților educaționale cu scopul informării elevilor despre necesitatea purtării acestui accesoriu, totodată vor fi incluse treptat. La fel, se propune lansarea campaniilor sociale de comunicare, în parteneriat cu părinţii, în susţinerea portului de măşti”, a declarat Ceban.

Edilul punctează că Primăria municipiului Chişinău va asigura cu măşti de protecţie din material textil elevii din familiile vulnerabile (peste 8500 elevi din toate instituţiile de învăţământ din capitală). Aceste măşti vor putea fi utilizate de mai multe ori, după igienizarea cuvenită. Direcţia generală educaţie tineret şi sport va aloca resursele necesare în acest scop.

Comisia extraordinară de sănătate publică Chişinău a decis ca copiii, inclusiv cei mai mici de 4 ani, care nu au frecventat anterior instituţia preşcolară, să fie înscrişi în grupe de la 01 noiembrie, curent”, a mai adăugat acesta.

Ion Ceban reiterează că purtarea măștilor trebuie să devină o măsură indispensabilă în perioada pandemica de Covid-19, un element de responsabilitate şi solidaritate.

Suntem într-o situaţie dificilă, de aceea nu trebuie să neglijăm acest detaliu. Important este faptul ca elevilor să le fie reamintit şi faptul că pe lângă masca de protecţie, aceştia trebuie să păstreze distanţa fizică, să se spele cât mai des pe mâini sau să folosească dezinfectant”, a conchis acesta.

Amintim că ieri s-a decis ca să nu fie închise școlile din capitală, însă elevii mai mari, de la 10 ani, să poarte măști în timpul lecțiilor.