Liceul teatral orășenesc va purta numele regretatului regizor Iurie Harmelin

Liceul teatral orășenesc, fondat acum 25 de ani, va purta numele regretatului regizor Iurie Harmelin. Primarul general Ion Ceban spune că a susținut această idee și a salutat decizia consilierilor, adoptată la ședința de ieri.

„Acest lucru va contribui la promovarea artei teatrale în rândul generației tinere, precum și la cinstirea memoriei regretatului om de cultură și teatru. L-am cunoscut drept un luptător și iubitor de munca pe care o realiza – teatrul. A promovat și valorificat arta teatrală, atât pe scenele din țară, cât și peste hotare”, spune edilul.

Ceban punctează că pe parcursul activității sale, Iurie Harmelin, ex-consilier municipal, s-a învrednicit de mai multe distincții de stat. „Oamenii talentaţi vor fi veşnic preţuiţi pentru harul lor, verticalitate şi munca depusă de-a lungul vieţii”.

Liceul teatral orășenesc, fondat și condus din anul 1995 de către actorul și regizorul Iurie Harmelin, reprezintă o instituție unică în Europa, având drept bază de studii Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S. Ulițî Roz”. Programul instituției, ce include discipline de studii din domeniul teatral, a fost adoptat după modelul școlii de teatru și film „B. Șciukin” de la Moscova.