Vino mâine la salubrizarea Capitalei!

În această sâmbătă se va desfăşura o nouă acţiune de curățenie în parcuri, zonele verzi şi curțile blocurilor din capitală.

Şi de această dată primarul îndeamnă toţi locuitorii oraşului, gestionarii fondului locativ, agenţii economici, conducătorii instituţiilor publice şi reprezentanţii societăţii civile, să facă curat în zonele din preajma blocurilor în care locuiesc sau clădirile, pe care le deţin sau în care îşi desfăşoară activitatea, pentru a îmbunătăţi aspectul oraşului în care locuim.  

„Mâine, 3 octombrie, ora 9:00,  angajații Aparatului Primăriei şi ai cabinetului Primarului, viceprimarii, șefii de direcții vor salubriza teritoriul zonei verzi din preajma Complexului ,,Muzeul Satului”, din sectorul Botanica, ne adunăm lângă Biserica din Lemn cu păstrarea normelor și distanței prevăzută în această perioadă. Suntem în aer liber, ne vom diviza în grupuri pentru a nu face aglomerație, vom avea grijă ca să organizăm astfel ca să avem minim contact între noi”, a precizat primarul. 

Potrivit acestuia, concomitent cu salubrizarea teritoriului oraşului, acțiunea de sâmbătă, prevede și colectarea deșeurilor din preajma bazinelor de apă care traversează capitala, precum și a malurilor albiei râului Bîc. 

„Rog ca fiecare persoană să aibă măști. De ce am ales această locație împreună cu colegii din primărie, deoarece am auzit și ceea ce ați spus și scris dvs mie personal, dar și în comentarii, pentru a veni aici.  Îmi doresc ca fiecare parc, zonă verde din toate sectoarele să fie curate și amenajate. Iată împreună putem contribui.  Sper că efortul echipei din Primărie va fi sprijinit de mulți locuitori ai orașului, prin participarea activă, precum și prin menținerea curățeniei”, a precizat acesta. 

Adresele unde vor fi întreprinse acţiuni de salubrizare în toate sectoarele sunt plasate pe situl primăriei, la fel sunt plasate pe o hartă interactivă, care la fel e plasată pe site-ul primăriei. „Acţiunile noastre de salubrizare vor continua până în data de 26 noiembrie, după care vom iniţia o campanie de plantare a arborilor şi arbuştilor în oraș”, a conchis acesta.