Direcția Învățământ a Consiliului raional Ocnița s-a autosesizat pe marginea imaginilor cu profesorul Maiei Sandu

Profesorul din Ocnița, care a făcut propagandă politică în favoarea Maiei Sandu la lecțiile de educația fizică, riscă să fie sancționat. Declarația a fost făcută de către șeful Direcției Învățământ a Consiliului raional Ocnița, Ion Zaharco, pentru NTV Moldova.

„Este clar că noi ne vom autosesiza și o să vedem care e situația. Este un punct în codul de etică care spune, normele de conduită în relațiile cu elevii: neadmiterea propagandei șovine, naționaliste, politice, religioase, militariste în procesul educațional și implicarea elevilor în acțiuni politice, mitinguri demonstrații pichetări de către persoanele responsabile de instruirea și educația elevilor”, a declarat Zaharco.

Totodată, șeful Direcției de învățământ spune că acest caz va fi investigat de membrii Consiliul de etică local.

„Sancțiunea este avertizare, este mustrare, este mustrare aspră și apoi eliberare. Conform codului muncii sunt patru tipuri de sancțiuni disciplinare”, a precizat Zaharco.

Amintim că pe internet a apărut un filmuleț video în care profesorul din Ocnița, Boris Cușnir, spune că bătrânii din Moldova sunt “niște idioți” pentru că participă la alegeri și decid soarta țării.