PUG | Experții ruși s-au întâlnit cu reprezentanții constructorilor din capitală

Reprezentanții Asociației „Master’s Plan” din Moscova, membrii ai grupului de lucru format din specialiști în domeniu, care vor acorda sprijin autorităților locale în elaborarea Planului de amenajare a teritoriului (PAT) municipiului Chișinău și a Planului Urbanistic General (PUG), au avut o întrevedere cu constructorii din capitală.

Potrivit primarul general Ion Ceban, deși reprezentanții acestui domeniu contribuie la veniturile municipalității, vrea ca în această ramură să existe mai multă comunicare, iar orice obiect din capitală să fie executat conform legii.

„Prin această întrevedere, vrem să evidențiem că activitatea constructorilor este importantă pentru dezvoltarea orașului, însă doar în baza unor reguli stricte și clare pentru toți. Trebuie sa ne mișcam repede pentru a reuși cele propuse în elaborarea documentelor”, spune edilul.

Tot astăzi, membrii Asociației „Master’s Plan” vor prezenta rezultatele analizei prealabile privind situația pe teren și a planului de lucru pentru elaborarea Planului de amenajare a municipiului Chișinău.

În ședință va avea loc prezentarea Grupului de lucru privind supravegherea procesului de elaborare a concepției de dezvoltare a municipiului Chișinău și a Planului Urbanistic General.

Ceban spune că aceasta va fi prima ședință a grupului, ulterior se va da start activității acestui grup responsabil de supravegherea lucrărilor ambelor proiecte: PAT al municipiului și a PUG al orașului Chișinău.