Ceban: Nu pute la Stația de Epurare! A puțit până acum a corupţie, probabil a unor funcționari de toate nivelele

Primarul general Ion Ceban se arată indignat că agenții economici, care depășesc norma de concentrații în apele pe care le revarsă, nu sunt pedepsiți cum trebuie și aceștia se aleg doar cu o amendă. Potrivit primarului general, toate aceste companii, până în iunie anul viitor, trebuie să pună stații de preepurare.

Lumea ne întreabă ce am făcut, și dacă putem publica lista acelor agenți economici care au depășit norma de concentrații în apele pe care le revarsă. Doar prin debranșarea producătorilor ei înțeleg că nu e voie să încalce și să depășească norma. Altfel nicicum. Avertizările nu merg. Debranșarea ajută.

Nu pute la Stația de Epurare, am fost şi ieri. A puțit până acum a corupţie, probabil a unor funcționari de toate nivelele. Reiterez. Toți vor fi debranșați care încalcă normele, iar funcționarii prinși că admit încălcări, dați afară. Altă cale și soluție nu există”, a precizat edilul.

Amintim că probele anterioare luate arătau depășirea normelor de 2000 de ori, ceea ce era inadmisibil. Ceban spune că a solicitat asistența autorităților publice centrale, pentru că municipalitatea nu are un laborator acreditat, ca să vedem ce se elimină și în atmosferă.