Igor Dodon, după ce a depus la CEC listele cu semnături: Voi lupta pentru încă 4 ani de mandat, ca să asigur buna funcționare a statului în aceste vremuri grele

Grupul de inițiativă în susținerea candidatului Igor Dodon la funcția de Președinte al Republicii Moldova a prezentat listele cu semnături la Comisia Electorală centrală (CEC).

Deputatul PSRM Bogdan Țîrdea a scris pe canalul său de Telegram că este vorba despre 25 de mii de semnături.

Potrivit informațiilor, grupul de inițiativă a candidatului a reușit să adune de la 800 până la 1000 de semnături din 24 de unități administrativ teritoriale de nivelul doi. Cele mai multe semnături au fost colectate în municipiul Chișinău – 4240, la Bălți – 1309, iar în Găgăuzia – 1770. Documentele urmează să fie verificate în decursul a 7 zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului.

Actualul președinte al țării va fi poziția a 4-a în buletinul de vot, după ce CEC va verifica și va valida documentele depuse.

„Voi lupta pentru încă 4 ani de mandat prezidențial, ca să asigur buna funcționare a statului în aceste vremuri grele în plan mondial, dar și regional, marcate de pandemie, secetă și probleme demografice. Voi lucra în cei patru ani și pentru a duce la bun sfârșit, cu responsabilitate, toate proiectele promise cetățenilor. Sunt sigur că Moldova este țara în care vrem să trăim! Împreună vom reuși!”, a spus Igor Dodon

Până în prezent, CEC a înregistrat trei candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase și Tudor Deliu.